Információk

2019.04.18. - csütörtök
A BT (British Telecommunications) budapesti és debreceni irodáiban a tavaszi szünet első napján Muti Hol Dolgozol Napot rendeznek. A vállalat családbarát napján 160 gyermek vesz részt 0-13 éves korig. A Muti Hol Dolgozol Nap a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén elindított országos kezdeményezése, melynek célja, hogy a szülők a gyerekeikkel közösen töltsenek egy napot a munkahelyükön, és megmutathassák...
2019.04.11. - csütörtök
IDŐPONT VÁLTOZÁS! A várható rossz időjárás miatt vasárnap helyett május 11-én, szombaton délután vár benneteket a Pécsimami aTettyei romoknál színes családi programokkal! 16.00 órakor a nevével ellátott szívecskével fogadhat örökbe egy rózsatövet édesanyjának kicsi és nagy, felnőtt és gyerkőc egyaránt!
2019.03.13. - szerda
A „Munka ÉS Család – A nők munkaerő-piaci helyzetének javítása és Nő-Köz-Pont létrehozása Pécsett” című, EFOP-1.2.9-17-2017-00082 számú pályázati projekt elemeként március 10-én, az Expo Centerben díjátadóval zárult az „Év női példaképe Baranyában” pályázat.
2019.03.05. - kedd
2019. március 31-én az ANK Sportcsarnokában  szülők és gyermekeik „megkereshetik” a Légvárvilág Játszóház belépőjének árát azzal, hogy játékos házimunka feladatokat végeznek: bepakolják a mosogatógépet, megterítenek, ruhát teregetnek, söpörnek, bevásárolnak...
2019.02.25. - hétfő
Sorozatunk előző részében azt vizsgáltuk meg, hogy mikortól számít károsnak illetve krónikusnak a stressz és milyen típusú betegségeket okozhat. Ebben az utolsó részben megnézzük, mi mindent vethetünk be a káros hatások ellenében.
2019.02.24. - vasárnap
Sorozatunk első részében azt vizsgáltuk meg, hogy mi a stressz és melyek azok a külső és belső (érzelmi) hatások, amelyek a leggyakrabban stresszt okoznak. Most arra keressük a választ, hogy mikortól káros ez a folyamat, mikortól beszélhetünk krónikus stresszről.
2019.02.23. - szombat
Bárhol, bárhová megyünk - mindegy, hogy kora reggel, vagy egy nyugalmas délutáni órán, ott van a tapintható feszültség az arcokon, a kapaszkodó ujjakban, a sietős léptekben, a kapkodó mozdulatokban, a türelmetlen figyelemben. Mindenütt. A STRESSZ. Három részes sorozatunkban körbejárjuk mi is a stressz, hogyan alakul ki, mikortól káros.
Tízből hárman váltottak már állást túlzott munkahelyi stressz miatt
2019.02.21. - csütörtök
Bár a sportolás bizonyítottan jobb stresszoldó, a magyar munkavállalók többsége továbbra is inkább kávézva, dohányozva és beszélgetve vezeti le a vezetőség és az ügyfelek okozta munkahelyi feszültséget pihenőidejükben, ha egyáltalán rendelkezésre áll ilyen. Többek között ez derült ki a Profession.hu legfrissebb reprezentatív kutatásából. [1]
Stresszkezelés: ingyenes képzés a Vasutas Művelődési Házban
2019.02.05. - kedd
Mik lehetnek a stressz, a szorongás okai, tünetei? Milyen hatással vannak ezek az egészségünkre? Milyen formában nyilvánul meg, ha stresszes életet élünk? A stresszkezelési módok és technikák tanfolyamon megtanítjuk, hogyan ismerjük fel és kezeljük a stresszt, hogy ne menjenek emiatt tönkre az emberi kapcsolataink.
Munkaerőpiaci re-integráció képzés (Álláskeresési ismeretek és technikák)
2019.02.01. - péntek
Állást keresel? Munkahelyet változtatnál? Nem tudod, hogyan képviseld magad a munkaerőpiacon? Akkor itt a helyed! Életpálya (karrier) tervezés, állláskeresés, önéletrajz, motivációs levél, állásinterjú, önismeret, önbizalom és önérvényesítés, asszertív kommunikáció... minderről szó lesz a két alkalmas, ingyenesen elvégezhető tréningen!
2019.01.22. - kedd
A munka és a családi élet egyensúlyát megteremteni nem könnyű. Az „Év női példaképe” pályázattal azokat a Baranya megyei nőket, anyákat szeretnénk elismerni és bemutatni, akik a munka és a családi élet területén is példaértékűen helytállnak, hogy mások számára is inspirációként szolgáljanak.
Ingyenes vállalkozási tréning indul a Vasutas Művelődési Házban
2019.01.15. - kedd
Van egy jó ötleted, amivel másoknak is tudnál segíteni?  Pályát módosítanál, vagy éppen meglévő szakértelmed kamatoztatnád?  Új kihívásokra vágysz, vagy csak plusz bevételi forrás után kellene nézned?  Ha valamelyikre igennel válaszoltál, gyere el legújabb vállalkozói tréningünkre! 
Célok nélkül nem megy - hatékonyabb időgazdálkodás
2019.01.03. - csütörtök
Itt az Újév. Ebben az időszakban érdemes számot vetnünk, milyen célokkal vágtunk bele egy évvel ezelőtt a 2018-as évbe. Mit sikerült megvalósítanunk, mi az a feladat, ami átkerül az új évre, s milyen újabb célokat tűzünk ki 2019-re.
Miért hagyjuk, hogy mások osszák be az időnket?
2018.12.10. - hétfő
Ülök egy kávézóban, és várom, hogy a megérkezzenek a barátaim. 25 perce egyedül vagyok a 8 főre foglalt asztalnál. Nézem az órát, és az jár az agyamban, hogy hol is kell lennem 45 perc múlva, vajon odaér-e a csúcsforgalomban a férjem a két gyerekért, és mikor fogok utánanézni annak, amit szívességből holnap reggelre megígértem az egyik kollégámnak....
A minőségi idő és az énidő nem luxus! - Tippek a megvalósításhoz
2018.11.23. - péntek
"A mai világban sok minden megvásárolható pénzért, de a minőségi az idő nem." Saját magunknak, a társunknak és a gyerekeinknek is jár!
2018.11.22. - csütörtök
A K&H idén is átvehette a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által adományozott Családbarát Vállalat Mentor Szervezet 2018 címet, köszönhetően a pénzintézet példaértékű családbarát munkaadói tevékenységének, amellyel lehetőséget biztosít a kollégák szakmai kiteljesedésére és a munkaidő és magánélet egyensúlyának megteremtésére, valamint hozzájárul a családbarát munkahelyi gyakorlatok magyarországi...
2018.11.21. - szerda
A munkáltatók és a munkavállalók jó példákon keresztül az atipikus foglakoztatás lehetőségeivel ismerkedhettek az „Atipikus munkavégzés a munka- és a magnélet egyensúlyáért” rendezvényen.
Az atipikus foglalkoztatás előnyei
2018.11.14. - szerda
A munkáltatók az atipikus foglalkoztatás jogi kereteivel ismerkedhettek meg az „Atipikus munkavégzés a munka- és a magnélet egyensúlyáért” rendezvényen.
2018.11.14. - szerda
Család és Karrier? Igen! Az Év szabadúszó kismamája díj Rád vár!
Álláskeresési ismeretek és technikák képzés (munkaerőpiaci reintegráció)
2018.11.13. - kedd
Állást keresel? Munkahelyet változtatnál? Nem tudod, hogyan képviseld magad a munkaerőpiacon? Akkor itt a helyed! Életpálya (karrier) tervezés, állláskeresés, önéletrajz, motivációs levél, állásinterjú, önismeret, önbizalom és önérvényesítés, asszertív kommunikáció... minderről szó lesz a két alkalmas tréningen!
Időgazdálkodás és Google naptár használat - Ingyenes workshopra jelentkezhetsz!
2018.11.07. - szerda
A Pécsi Család és KarrierPONT ingyenes időgazdálkodási workshopot tart a Vasutas Művelődési Házban, ahol a Google Naptár használatát is megtanulhatod!
10 dolog, amit tudnod kell az atipikus munkavállalással kapcsolatban
2018.11.07. - szerda
Munkavállalók az atipikus foglalkoztatás jogi kereteivel ismerkedhettek az „Atipikus munkavégzés a munka- és a magnélet egyensúlyáért” rendezvényen.
Kommunikációs tréning indul a Vasutas Művelődési Házban
2018.10.31. - szerda
• Szeretnél sikeresen kommunikálni otthon és a munkahelyeden? • Szeretnél magabiztosan, határozottan kommunikálni, anélkül, hogy durva vagy agresszív lennél? • Szeretnél kicsit lágyabb lenni másokkal, úgy, hogy közben nem adod fel saját érdekeidet?   Tarts velünk!
Középhaladó Excel tanfolyam a Vasutas Művelődési Házban
2018.10.20. - szombat
Ha már ismered és használod az Excelt, és érdekel hogyan teheted még könnyebbé és gyorsabbá a munkádat, vagy éppen naprakész tudással felvértezve szeretnél visszatérni a munka világába gyermekvállalás után, akkor itt a helyed.

Oldalak