Információk

2022.03.31. - csütörtök
A 2021-es tavaszi járványügyi korlátozások tavaly tavaszi feloldása utá  fellendült a magyar munkaerőpiac és megugrott az álláshirdetések száma, emiatt a mai napig jelentős munkaerőhiány tapasztalható. Több lehetőség kínálkozik a helyzet kezelésére, van azonban egy ritkábban tárgyalt, viszont annál fontosabb téma: a megváltozott munkaképességű munkavállalók alkalmazása.
2022.03.28. - hétfő
Az angolul bullyingnek, illetve workplace mobbingnak nevezett munkahelyi pszichoterror sajnos egyáltalán nem ritka itthon sem, sőt egyre több helyen üti fel a fejét ez a jelenség. 
2022.03.26. - szombat
Egyre több vállalat gondolja úgy, hogy a home office és a hibrid munkavégzés után a metaverzum jelenti majd a megoldást a munka világában.
2022.03.25. - péntek
A Műegyetemi Állásbörze szervezői által készített közvélemény-kutatásból kiderül, a válaszadók jelenleg nagyjából fele-fele arányban gondolkoznak munkahelyváltáson. A főként fiatalok által kitöltött felmérésből az is kirajzolódik, a munkavállalók igénylik az innovatív megoldásokat, átlagosan leginkább a négynapos munkahétnek és a rendszeres közösségépítő programoknak örülnének.
2022.03.21. - hétfő
Hisztis kollégák mindig is voltak, és mindig is lesznek, azonban nem mindegy, hogy milyen mértékben akaszt ki minket az a valaki, akivel közvetlenül együtt kell dolgoznunk. 
2022.03.18. - péntek
Denis Agim Nigériában született, felesége Kathia ukrán. Egy kisfiúk van. Denis kétdiplomás férfi, HR és marketing menedzser. Kijevből menekültek Magyarországra a háború miatt.
2022.03.14. - hétfő
A középiskolai évek alatt minden fiatal arra vágyik, hogy az érettségi után minél hamarabb önálló, felnőtt életet élhessen, a szülők befolyása és szabályai nélkül. Az érettségihez közeledve azonban kirajzolódnak az önállósodás árnyoldalai is.
2022.03.11. - péntek
Az internet adta lehetőségeknek köszönhetően mára már egyre többen dolgoznak otthonról, ráadásul a Covid-19 2020-as berobbanásával a home office soha nem látott mértékben terjedt el itthon. A járványhelyzet okozta veszélyek csökkenésével pedig a cégek jelentős része marad a hibrid megoldásnál, hiszen több szempontból is sokkal jobban megéri a munkáltatónak, ha az alkalmazottja otthonról dolgozik. 
2022.03.04. - péntek
Egy vállalat biztonsága a munkavállalók felkészültségén múlhat. Sokkal komolyabb veszélyforrást rejt e-mail fiókunk, mint ahogy azt eddig gondoltuk.
2022.03.03. - csütörtök
Biztosan mindannyian emlékszünk még arra, amikor pályakezdőként belecsöppentünk az úgynevezett nagybetűs életbe. Szinte biztosak vagyunk benne, hogy mindenkinek vannak csalódással teli élményei, emlékei álmatlan éjszakákról, amikor azon gondolkodtunk, hogyan is lesz tovább. Pályakezdőként egy olyan világ kapujában találjuk magunkat, amit még nem ismerünk, az ismeretlentől való félelem pedig már-már zsigeri.
2022.03.01. - kedd
A legerősebb világtrendeket figyelembe véve megnéztük, milyen szakmákkal lehet a legkönnyebben elhelyezkedni már most és 5-6 év múlva is?
2022.02.26. - szombat
A jó önéletrajzzal kapcsolatosan már több hasznos írásunk is született, azonban ez az a téma, amit érdemes több oldalról is körbejárni ahhoz, hogy teljes képet kaphassunk. Legutóbb arról beszélgettünk, mik azok a tényezők, amik kiemelhetik a CV-nket a rengeteg pályázat halmazából, ma pedig arra próbáljuk meg megtalálni a választ, hogy vajon terjedelmében, milyen is a jó önéletrajz.
2022.02.25. - péntek
Bár a vírushelyzet alatt bevezetett korlátozások már valamelyest enyhültek, számos munkahely megtartotta az otthoni munkavégzés lehetőségét. A jelenlegi állás szerint a home office bizony hosszú távon is velünk maradhat, és mivel könnyen megtörténhet, hogy mindig más környezetben kell majd dolgoznunk, érdemes tisztában lennünk azzal, hogy milyen feltételek mellett fogjuk valóban jól érezni magunkat. Ebben segít...
2022.02.24. - csütörtök
A babák már több mint fele középosztálybeli anyától születik Nagy-Britanniában. Az alacsonyabb beosztásban dolgozó nők az anyagiak miatt halasztják el a gyermekvállalást, míg a sikeres karriert befutott társaik egyre nagyobb arányban szülnek.
2022.02.22. - kedd
A hazai vállalkozások 33 százaléka foglalkoztat legalább egy megváltozott munkaképességű munkavállalót – derül ki az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) elemzéséből, amely a megváltozott munkaképességűek nyílt munkaerőpiaci foglalkoztatási helyzetét vizsgálta Magyarországon.
2022.02.19. - szombat
Biztosan volt már mindenkinek olyan “élménye” álláskeresőként, amikor az első, vagy a második interjú után soha nem hallottunk többet a cégről. Ilyenkor azon tépelődtünk, hogy mi lehetett a baj velünk, miért nem voltunk elég jók?
2022.02.16. - szerda
Január 1-től számos, a cégek működését érintő Ptk. rendelkezés lépett életbe vagy módosul.
2022.02.14. - hétfő
Egyre többen gondolkodnak a munkahelyváltáson, és nő a munkavállalók alkuereje. – derül ki egy új kutatásból.
2022.02.11. - péntek
Aki bejutott az álomegyetemre, máris büszke lehet magára. Viszont itt nem állhat meg, ha nem szeretne többé a szüleitől pénzt kérni a bulikra, esetleg némi értékes tapasztalatot is gyűjtene a jövőbeli karrierépítéshez. Nem árt esetleg valamilyen szezonmunka után nézni. Hogy a lehető legjobb választást sikerüljön meghozni, íme, néhány hasznos tanács.
2022.02.07. - hétfő
Napi fél és 3 csésze közötti kávé elfogyasztása kedvező hatással van a szív- és érrendszerre, sőt a vizsgálati csoportban csökkentette az összhalálozás és a stroke kialakulásának kockázatát is – derül ki a budapesti Semmelweis Egyetem és a londoni Queen Mary Egyetem közös vizsgálatának eredményéből. Azonban nem mindegy, hogy milyen típusú kávét fogyasztunk.
2022.02.03. - csütörtök
A tartós munkanélküliség megzavarja a normális életet, csökkenti a fejlődési lehetőségeket. Az állástalanság testi és lelki panaszokat is okoz. A munkahelyüket elveszítő embereknek az állástalanság nemcsak anyagi, hanem érzelmi és pszichés következményeivel is szembe kell nézniük. Hogyan lehet belőle előnyt kovácsolni?
2022.02.01. - kedd
Szeretjük a munkánkat, de az általános feltételek nem egyeznek teljes mértékben az elvárásainkkal? Megfelelő kommunikáció kérdése, hogy a felmondás meglengetése a vezető előtt jó tárgyalási alapként szolgál, vagy csak nagymértékű hűtlenségként jön le.
2022.01.27. - csütörtök
Egész életünkben tanácsok kísérnek bennünket: először általában szülőktől és más családtagoktól, majd a barátoktól, ismerősöktől, munkatársaktól kapjuk őket. A jószándékú javaslatok pedig sokat segíthetnek, ha nehéz döntéseket kell meghoznunk. Ez vonatkozik a szakmai előmenetelre is. Következzen tíz szokatlan, de biztos tipp a karrier építéséhez…
2022.01.25. - kedd
A digitalizációval és a globális gazdasági hatásokkal egyre többször jönnek fel a hétköznapi beszélgetések szintjén is azok a fogalmak, amelyek már a jelenben is meghatározzák a munkavállalást, a foglalkoztatást és a munkaerőpiac mozgásait.

Oldalak