Diákmeló a nyári szünetre? Jó lesz, ha már most elgondolkozunk…

2022.02.11. - péntek

Aki bejutott az álomegyetemre, máris büszke lehet magára. Viszont itt nem állhat meg, ha nem szeretne többé a szüleitől pénzt kérni a bulikra, esetleg némi értékes tapasztalatot is gyűjtene a jövőbeli karrierépítéshez. Nem árt esetleg valamilyen szezonmunka után nézni. Hogy a lehető legjobb választást sikerüljön meghozni, íme, néhány hasznos tanács.

Minden kezdet lehet nehéz, de nem feltétlenül muszáj, hogy az legyen. Hogy zökkenőmentesen menjen az elindulás a munka világában, a következőket tudni kell. Végtére is, belekóstolni a felnőtt életbe ne kínzás, hanem inkább kiteljesedés és szórakozás legyen!

7 tipp, amivel megtalálhatjuk a tökéletes nyári munkát:

  • Mit szeretnénk dolgozni? Gondoljuk át alaposan, mihez lenne kedvünk, illetve milyen lehetőségeink vannak az adott iparágban.
  • Pénz vagy tapasztalat? Nem árt azt sem átgondolni, hogy csak a nyári üdüléshez és bulizáshoz gyűjtünk anyagi forrást, vagy elsősorban olyan feladatot végeznénk, ami az önéletrajzunkban is jól mutat. 
  • Mikor tudunk dolgozni, illetve mikor szabad? Tisztázzuk, mely munkaidők felelnek meg az elvárásainknak és persze a ránk vonatkozó jogszabályoknak is.
  • Hogy jutunk oda? A járványhelyzet miatt elképzelhető, hogy sokféle diákmunka is átkerül az online térbe, de a nyári feladatok nagy része valószínűleg inkább személyes jelenlétet kíván majd. Nem árt tehát áttekinteni a mobilitási lehetőségeket, hogyan jutunk majd el munkába az otthonunkból.
  • Hol találunk állásajánlatokat? Nyilvánvaló, hogy az interneten keresgélni minden – így a szezonmunkák tekintetében is – ágazatban és állástípus kapcsán érdemes. Ha valamilyen vendéglátóegység iránt érdeklődünk, érdemes lehet személyesen is érdeklődni. A különböző diákmunkaszövetkezeteknél pedig bármikor regisztrálhatunk. 
  • Ismerősök? Minél többen tudnak a környezetünkben arról, hogy állást keresünk, annál nagyobb esély van rá, hogy találunk egyet.
  • Hiányzik a motiváció? Nem szabad elveszíteni a lelkesedést, ha nem csap le ránk azonnal az álommunkát kínáló személy. A legtöbb cég folyamatosan toboroz gyakornokokat.

Forrás: https://www.karriere.at/blog/ferialjob-finden.html

Fotó: Envato

Szerző: T.M.

Cikk forrása: karriertrend.hu