Pécsi Gyerek Taxi

INGYENES PÉCSI GYEREK TAXI - A MUNKA ÉS A CSALÁD EGYENSÚLYÁÉRT
 

Az ingyenes Gyerek Taxi szolgáltatásunkra az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhetsz.

Azoknak a szülőknek szeretnénk segítséget nyújtani:

  • akiknek a  munkaideje bizonyos napokon túlnyúlik az iskola, óvoda nyitvatartási idején, vagy ezért nem tudnak munkába állni,
     
  • akik számára munkahelyi elfoglaltságuk miatt gondot okoz, hogy gyermeküket eljuttassák a szükséges különórákra, fejlesztő foglalkozásokra.
     
A Pécsimami Gyerek Taxija Pécs belterületén szállítja a 4-14 év közötti gyermekeket tanítási napokon 14.00 és 18.00 között.


A Gyerek Taxit rendszeresen, hetente azonos időpontokban vehetik igénybe a nyertes pályázók: pl. szállítás minden kedden 16.00 órakor fejlesztő foglalkozásra, vagy szállítás minden hétfőn és szerdán 16.30-kor az anya munkahelyére.


Ha változik a programotok, vagy beteg lesz a gyermek, a szállítás természetesen lemondható.

A programba bekerülő gyerekeket hivatásos sofőr szállítja:

  • a szülő munkahelyére (vagy az általa megadott egyéb helyre), vagy
     
  •  a különóra, foglalkozás helyszínére.

A programba korlátozott számban tudunk gyermekeket fogadni.

A jelentkezőket telefononm, illetve e-mailben értesítjük arról, hogy bekerültek-e a programba.

A Gyerek Taxi szolgáltatás ingyenes, a programba bekerülő gyermekeket az alábbi kérdésekre adott válaszok alapján és a 9 fős kisbusz útvonalterve és szabad kapacitása függvényében választjuk ki.

Ha több gyermekre vennéd igénybe szolgáltatásunkat, kérjük, hogy minden gyermekre vonatkozóan tölts ki egy kérdőívet! 

A Gyerek Taxi szolgáltatásunk a NEAO-KP-1-2021/8-000799 számú, "Pécsi Gyerektaxi a munka és a családi élet egyensúlyáért" című pályázat keretében, a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg. 

Csak a szülő/szülők jövedelme (munkabér, segély, megbízási díj, vállalkozói jövedelem stb.), a családi pótlék és a kapott gyerektartásdíj számít, amit össze kell adni és el kell osztani az együtt élő szülők és eltartott gyermekek számával.
Kérjük, hogy -tól - ig időpontot adja meg, hogy legkorábban, illetve legkésőbb mikor veheti fel a taxi a gyermekedet. A helyszínt pontosan nevezd meg, címmel együtt. Pl.: Belvárosi Általános Iskola Pécs, Megye utca 15., keddi napokon 15.00 - 16.00
Kérjük, hogy -tól - ig időpontot adja meg, hogy legkorábban, illetve legkésőbb mikor teheti le a taxi a gyermekedet a célnál. A helyszínt pontosan nevezd meg, címmel együtt. Pl.: úszás, Hullámfürdő, Szendrey J. u. 7. 16.00 - 16.30
A Gyerek Taxi szolgáltatást azért indítjuk, hogy segítsük az anyákat/apákat a munka és a családi élet összehangolásában.