Atipikus foglalkoztatás? Elmondom hogyan

Rendezvény dátuma: 
2018-11-20 09:30 - 13:15

A munkáltatók és a munkavállalók jó példákon keresztül az atipikus foglakoztatás lehetőségeivel ismerkedhettek az „Atipikus munkavégzés a munka- és a magnélet egyensúlyáért” rendezvényen.

A rendezvényen köszöntőt mondott Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója és a Magyar Vizilabda-szövetség elnöke. Megtudtuk, a PSN Zrt. a létesítmények üzemeltetése mellett a rendezvényein is számos atipikus munkalehetőséget biztosít – elég csak az edzőkre, oktatókra, pénztárosokra vagy recepciósokra gondolni, akik túlnyomórészt hétvégente dolgoznak. A számos kulturális és sportesemény lehetőséget teremt a hátrányos helyzetű családok és olyan munkavállalók foglalkoztatására, akik nem a megszokott, nyolcórás munkaidőben végzik a feladataikat.

A továbbiakban előadást tartott az Esztergál Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ igazgatója, Nagy István; a Siklósi várszínház Nonprofit Kft. vezetője, Szentyörgyváry Péter és a Hauni Hungária Gépgyártó Kft. kommunikáció és marketing referense, Schmidt Szilvia. Az előadásokból bár a legkülönbözőbb területeken működő cégekkel ismerkedhettünk meg, mégis volt egy közös metszet: mind munkáltatói, mind munkavállalói szempontból előnyösnek ítélik az atipikus foglalkoztatás különböző formáit. Úgy látják, a rugalmasabb hozzáállással nem visszaélnek a dolgozók, hanem ellenkezőleg, hálásak érte és motiváltabbak, lojálisabbak emiatt, ami hosszútávon a vállalkozások számára is előnyös helyzetet teremt.

Az esemény legizgalmasabb része a kerekasztal beszélgetés volt, ahol atipikusan foglalkoztatott nők osztották meg személyes tapasztalataikat, és persze a beszélgetésbe a közönség soraiban ülők is becsatlakozhattak.

További fotók a rendezvényről itt!

Cimkék: