Purger Valéria a Ki legyen az Év Női Példaképe Baranyában? pályázat egyik jelöltje

 

Foglalkozás, legnagyobb szakmai sikerek:

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tanácsadója vagyok. A kolléganőmmel együtt szervezett, koordinált és vezetett tanácsadásokon, tájékoztatókon, rendezvényeken stb.. keresztül évente több ezer diák, szülő és pedagógus kap segítséget a megalapozott életpálya-tervezéshez, illetve annak támogatásához (2019-ben több mint 7200 fő). Tavaly gyógypedagógiai segítő munkatárs
szakképesítést is szereztem, szakmai fejlődésem és annak érdekében, hogy a speciális helyzetben lévők továbbtanulását is minél szakszerűbben támogathassam. Munkám során szorosan együttműködök a megye vállalkozóival, a szakképző intézményekkel, az iskolákkal és a megyei hivatalokkal. Több éves kiváló kapcsolatot ápolok az iskolákkal, pedagógusokkal, akik személyesen keresnek egyedülálló rendezvényeink és szolgáltatásaink miatt, illetve, hogy segítsük tanulóik továbbtanulását.

Család bemutatása:

Férjemmel főiskolás korunk óta alkotunk egy párt, 15 éve élünk házasságban. Két gyermeket nevelünk egy 12 éves fiút, Mátyást és egy 3 éves kislányt, Borbála Zsolnát. Férjemmel nem csak a magánéletben vagyunk csapattársak, hanem a munkánk is összeköt minket, valamint a hobbink is közös, 1999 óta a saját zenekarunkban a "Mézeshetekben" zenélünk. Férjem egyben a munkahelyi vezetőm, de kiválóan külön tudjuk választani a munkahelyi és az otthoni szerepeinket.

Legnagyobb kihívás a munka és család összeegyeztetésében; megoldás:

Férjemmel otthon is megosztjuk egymás között a feladatokat. Mind a ketten kivesszük a részünket, mind a gyermekekkel való foglalkozásban, mind a háztartási feladatok ellátásában. A munkám az év második felében különösen intenzív. Esténként szülői értekezletekre, tájékoztatókra járok megyeszerte, valamint egyéni tanácsadásokat is biztosítok diákok számára. A gyerekekkel ilyenkor a legtöbbet a férjem van, de a
nagyszülőkre is számíthatunk. Mindig azon vagyok, ha hazaérek esténként, hogy a gyerekekkel külön-külön, illetve a teljes családdal közösen is tölthessek egy kis időt. A hétvégékre pedig mindig tudatosan készülünk.

Szavazz az „Év női példaképére”!

Az „Év női példaképe” pályázattal a tavalyi sikerek után az idei évben ismételten azokat a Baranya megyei nőket, anyákat szeretnénk elismerni és bemutatni, akik a munka és a családi élet területén is példaértékűen helytállnak, hogy mások számára is inspirációként szolgáljanak.

Kedveld a számodra legszimpatikusabb jelöltek fotóját az albumban, hogy eldőljön ki lesz az 2020-as év női példaképe Baranyában! A jelentkezőkre 2020. február 14. és 2020. február 24. között lehet szavazni.

A legtöbb szavazatot kapó jelölt kapja a közönségdíjat és egy 50 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal díjazzák! A top 10 benyújtott pályaművet egy szakmai zsűri fogja elbírálni és 1-et fog kiválasztani közülük, aki megkapja a szakmai díjat, valamint szintén egy 50 ezer forint értékű ajándékutalványt!

A díjak átadására a március 8-i Nőnapi Bababörzén, a Lauber Dezső sportcsarnokban kerül sor.

Sok sikert kívánunk a résztvevőknek!

A jelöltekre itt tudsz szavazni! (A képet likold, az jelenti a szavazatot!)