Pojányi Evelin a Ki legyen az Év Női Példaképe Baranyában? pályázat egyik jelöltje

 

Foglalkozás, legnagyobb szakmai sikerek:

Jelenleg a PTE KK I.sz. Belgyógyászat, Pulmonológiai osztályán vagyok Osztályvezető Ápoló, felelek a betegekért, a betegellátásért, a dolgozóimért. Mindegyikükre büszke vagyok, hogy ebben a szép hivatásban helytállnak, és erejükön felül teljesítenek a személyzeti hiányok ellenére. Sokszor hétvégén is dolgozom, hiszen 22 ember problémáit kell megoldanom, hiszen mi is csak emberek vagyunk és megbetegedhetünk. Tavaly végeztem el az egyetemet, Ápoló MSC, közösségi szakápolóként 3. gyermek mellett, aki fél éves volt, amikor kezdtem. Sok helyen dolgoztam már, mióta 2005-ben végeztem a főiskolán: Neurológia, Vese transzplantáció, Reumatológia és Immunológia, oktatás és most a Tüdőgyógyászat.

Család bemutatása:

2005-ben házasodtam össze a férjemmel, rögtön a főiskola elvégzése után. 2008-ban született meg első gyermekünk Benedek, majd 2010-ben lányunk Luca. Közben lakásvásárlás, új munkahelyek, majd sok év után úgy döntöttünk szeretnénk Misit, aki 2017 márciusában látta meg a napvilágot. A terhesség alatt már csináltam az egyetemet, de közben halasztottam, majd a képzés változása miatt újra kellett kezdenem. Jelenleg egy Pécshez közeli faluban élünk, egy családi házban, amit 2 éve vettünk.
Újítgatjuk, egyszer majd kész lesz talán. Kicsit nehezíti az életünket, hogy a nagyfiamról kiderült ADHD-s, így ő is több figyelmet igényel ezen kívül asztmás, allergiás, de ezzel együtt is okos, értelmes kisfiú.

Legnagyobb kihívás a munka és család összeegyeztetésében; megoldás:

Hatalmas kihívásnak érzem, összeegyeztetni a munkámat a családdal, hiszen a munkahelyem szinte a második családom. A kollégáim életébe is belefolyok, ha szeretnék, ha nem. Bármi problémájuk akad otthon, ami befolyásolja a munkájukat, hozzám fordulnak sokszor hajnalban, késő este, hétvégén, ilyenkor nekem kell megoldanom, hogy kit hívjak be dolgozni, kinek a családi életét szakítsam meg. Előfordul, hogy nekem kell bemenni, helyettesíteni. Ilyenkor az én családom is megsínyli a dolgot, hiszen itthon végzem a munkámat, akár több órára is kiesek az otthoni teendőkből. A beosztást mindig magammal
hordom, hiszen bármikor lehet gond. Szoktam is viccelődni, hogy más nők smink cuccal járnak, én beosztással. Szerencsére van egy nagyon rendes férjem, aki mindenben támogat, sokat segít a gyerekekkel. Nélküle nem sikerült volna 3 gyermek mellett elvégeznem az egyetemet, hiszen hetente 2 napot ott töltöttem. Próbálok mindennap megfelelni, mind itthon, mind a munkahelyemet, néha nagyon fárasztó és nehéz, de úgy gondolom, hogy a családom nélkül nem lenne teljes az életem.

Szavazz az „Év női példaképére”!

Az „Év női példaképe” pályázattal a tavalyi sikerek után az idei évben ismételten azokat a Baranya megyei nőket, anyákat szeretnénk elismerni és bemutatni, akik a munka és a családi élet területén is példaértékűen helytállnak, hogy mások számára is inspirációként szolgáljanak.

Kedveld a számodra legszimpatikusabb jelöltek fotóját az albumban, hogy eldőljön ki lesz az 2020-as év női példaképe Baranyában! A jelentkezőkre 2020. február 14. és 2020. február 24. között lehet szavazni.

A legtöbb szavazatot kapó jelölt kapja a közönségdíjat és egy 50 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal díjazzák! A top 10 benyújtott pályaművet egy szakmai zsűri fogja elbírálni és 1-et fog kiválasztani közülük, aki megkapja a szakmai díjat, valamint szintén egy 50 ezer forint értékű ajándékutalványt!

A díjak átadására a március 8-i Nőnapi Bababörzén, a Lauber Dezső sportcsarnokban kerül sor.

Sok sikert kívánunk a résztvevőknek!

A jelöltekre itt tudsz szavazni! (A képet likold, az jelenti a szavazatot!)