Markó Éva a Ki legyen az Év Női Példaképe Baranyában? pályázat egyik jelöltje

Szakmai sikerek:

Nívódíjas Táncművészként, 16 éve tanítok, és 10 éve vezetem a városban klasszikus balettet oktató Pitypang Tánciskolát. Jelenleg 105 gyermeket és közel 30 felnőttet tanítok nap, mint nap. Ez a munka a mindenem, napjaim jelentős részét lefoglalja. A legnagyobb szakmai sikerem, hogy évről évre több és több család választja az iskolát, a bizalom, ami megfizethetetlen és a legnagyobb sikerhez szükséges. Van 2 csodás felnőtt tanítványom, akiket 4 éves koruktól, vagyis 16 éve tanítok! Ez szintén keveseknek adatik meg, és én hálával tartozom ezért, hogy megélhetem, átélhetem. Több tanítványom is szerepelt és szerepel most is a Pécsi Nemzeti Színház színpadán. A felnőttek oktatása, és a hobbim a flamenco pedig plusz ajándék, ezekben mind benne van a 16 év kitartó munkája.

Család bemutatása:

Férjemmel 27 éve élek együtt, 11 éve házasságban! 3 csodás gyermekünk született. Bence fiam épp idén végez a PTE Művészeti Szakán, Elektronikus Zenei Médiaművész lesz, emellett 3 zenekarban zenél és dolgozik. Luca lányom jövőre érettségizik a Janus Gimnáziumban, rajzol és táncolt, most úgy tűnik ő is a Művészeti Karon szeretne továbbtanulni grafikusként. Liza lányom 9 éves, 3. osztályos. Ő a családunk hőse. 5 évesen átesett egy csontvelő transzplantáción. Az, hogy ő minket választott a családjának, a mi nagy szerencsénk! Ő a mi tanítómesterünk! A férjem mindenben támogat, nélküle semmi nem lenne az igazi! Ő adja a biztos hátteret a munkámhoz, és a családunk egyik összetartója is.

Munka és magánélet összeegyeztetése:

Liza transzplantációja volt a legnagyobb kihívás a családunk életében. A donorja én lehettem, ez hatalmas szerencse is volt egyben. Ez egy hosszú folyamat volt, közel egy év, mire ő meggyógyult. Ezalatt én dolgoztam folyamatosan, tanítottam és a családunk komoly összetartására is szükség volt, hogy minden úgy sikerüljön, ahogy elterveztük. Azzal, hogy ezt a történetet sokszor és sok helyen elmesélem, (tv, írott sajtó, rádió) szeretnék példát mutatni más, komoly nehézségekkel szembenéző családnak, hogy hogyan lehet túljutni nem várt akadályokon. Többek között ezért is neveztem magam most. Továbbá elkötelezett vagyok, az olyan alapítványok és segítő szervezetek felé, akik más hasonló helyzetben lévő családnak segítenek nap, mint nap. Támogató esteket, kiállítást, koncertet, aukciót is szerveztem már, és fogok is a jövőben! Ez számomra nagyon fontos, hiszen egy picit visszaadhatok abból, amit annak idején kaptam.

Szavazz te is az Év női példaképére Baranyában! Az „Év női példaképe” pályázattal azokat a Baranya megyei nőket, anyákat szeretnénk elismerni és bemutatni, akik a munka és a családi élet területén is példaértékűen helytállnak, hogy mások számára is inspirációként szolgáljanak. Az előzetes jelölésekből a zsűri döntése alapján 11 nő került a döntőbe, akikre március 3-ig lehet szavazni! Kedveld a számodra legszimpatikusabb jelöltek fotóját az albumban, hogy eldőljön kik lesznek a 2019-es év női példaképei Baranyában! Az első három helyezett nyereménye 50, 30 és 10 ezer forint értékű ajándékutalvány lesz, az ünnepélyes díjátadóra pedig 2019. március 10-én, az Expo Centerben megrendezett Családi napon kerül sor. Sok sikert kívánunk a résztvevőknek! A játék részleteiről ITT tájékozódhatsz.