Markó Éva a Ki legyen az Év Női Példaképe Baranyában? pályázat egyik jelöltje

 

Foglalkozás, legnagyobb szakmai sikerek:

Legnagyobb szakmai sikereim időrendben: 1995 Színházi-Nívódíj, Több klasszikus balett főszerep, Címzetes magántáncos a Miskolci Nemzeti Színházban, majd 1999-től a Pécsi Balett tagja. 2003 óta a PitypangTánciskola oktatója, a Pitypang Művészeti Alapítvány kuratóriumi tagja.
Jelenleg 150 gyermek és kb 30 felnőtt jár óráinkra napról-napra, hétről hétre, hogy a baletthez közelebb kerüljön. Ebben segítek tiszta szívvel és odaadással nap, mint nap 16 éve. Más vizekre evezve, a családom és barátaim segítségével a Flamenco Sopianae együttes tagja lettem 5 éve. Így én magam is táncolhatok még, ha a balett színpadot el is kellett hagynom.

Család bemutatása:

Férjemmel 29 éve ismerjük egymást, ebben a hosszú kapcsolatban 3 gyermekünk született.
Fiunk Bence 23 éves, idén diplomázott a Pte Művészeti karán. Lányunk Luca 18 éves, az érettségi és felvételi előtt áll, grafikusnak készül, emellett 5 éves kora óta balettozik. Liza, a legkisebb gyermekünk 10 éves, vidám, mindenre nyitott kislány. 5 évesen csontvelő transzplantáción esett át, ebben az életfeladatban én segítettem őt, mint a donorja. A családunk nélkül nem tudtunk volna erősen és egészségben túl lenni ezen a próbatételen.

Legnagyobb kihívás a munka és család összeegyeztetésében; megoldás:

A legnagyobb kihívás az idő hiánya... Sokat vagyok a tánciskolában, ez idő alatt férjem, nagylányom segít otthon a legtöbbet. Kislányunk Liza, már hozzászokott, hogy a munkarendem nem átlagos. Elkezdte érdekelni a tánc, ő is meglátogatja az órákat ettől az évtől kezdve nálam tanul :) A családunk, amióta átéltük a transzplantációval járó nehézségeket, megértőbb és türelmesebb egymással, mint valaha. Sokszor szervezek jótékonysági akciókat, gyűjtéseket, hogy azok, akik épp ezen az úton járnak, kicsit megkönnyebbülhessenek. Egyfajta erős elhivatottságot érzek ez iránt. Ezt is a sorsnak és Lizának köszönhetem. Szeretném, ha tudnának az emberek arról, hogy hogyan és milyen csatornákon keresztül segíthetnek. Ezért is örülök, mindenfajta nyilvánosságnak. A lehetőséget ebben a pályázatban is látom ez iránt :)

Szavazz az „Év női példaképére”!

Az „Év női példaképe” pályázattal a tavalyi sikerek után az idei évben ismételten azokat a Baranya megyei nőket, anyákat szeretnénk elismerni és bemutatni, akik a munka és a családi élet területén is példaértékűen helytállnak, hogy mások számára is inspirációként szolgáljanak.

Kedveld a számodra legszimpatikusabb jelöltek fotóját az albumban, hogy eldőljön ki lesz az 2020-as év női példaképe Baranyában! A jelentkezőkre 2020. február 14. és 2020. február 24. között lehet szavazni.

A legtöbb szavazatot kapó jelölt kapja a közönségdíjat és egy 50 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal díjazzák! A top 10 benyújtott pályaművet egy szakmai zsűri fogja elbírálni és 1-et fog kiválasztani közülük, aki megkapja a szakmai díjat, valamint szintén egy 50 ezer forint értékű ajándékutalványt!

A díjak átadására a március 8-i Nőnapi Bababörzén, a Lauber Dezső sportcsarnokban kerül sor.

Sok sikert kívánunk a résztvevőknek!

A jelöltekre itt tudsz szavazni! (A képet likold, az jelenti a szavazatot!)