Krizics Zsanett a Ki legyen az Év Női Példaképe Baranyában? pályázat egyik jelöltje

Szakmai sikerek:

Pályafutásomat a Zepter Ungarn Kft.-nél kezdtem, ahol hamar az ország egyik legeredményesebb értékesítőjeként tartottak számon. Később managerként folytattam a munkám. 2003-tól vállalkozásokba kezdtem a vendéglátás és kereskedelem területen. Több vendéglátóhelyet is üzemeltettem párhuzamosan. Később férjemmel reklámtermékek gyártásával kezdtünk el foglalkozni, ezt ma is végezzük.
Polgármester 2010-től vagyok szülőfalumban Márokon. Ez idő alatt több szervezetet is alakítottam és álltam az élükre. Nagyon sokat pályáztam és harcoltam falum előrejutásáért, szívügyemmé vált! Többek között megépült Márokon a Tájház, Többfunkciós Szolgáltató Központot hoztunk létre, buszmegállókat építettünk, programokat szerveztünk, elkezdtünk a mezőgazdasággal foglalkozni, savanyító üzemet hoztunk létre, járdákat térköveztünk, orvosi rendelőt újítottunk fel, tanulási lehetőséget biztosítottunk a lakosainknak, segítettük, támogattuk őket, munkahelyeket teremtettünk. Több elismert rendezvényünk is lett, úgy mint a Mároki Lakodalmas, ami 2015-ben felvételt nyert a Baranya Megyei Értéktár nemzeti értékei közé. 2013 óta savanyúságokat, lekvárokat és szörpöket gyártunk, Mároki Finomságok név alatt. Jelenleg a polgármesteri hivatal és a savanyító üzem felújításán ill. a pincesor útjának újjáépítésén dolgozom, melyek még az idei évben elkészülnek.
Elnökségeim:
2012- Közös Célért Egyesület elnök
2013- Márokért Szociális Szövetkezet elnök
2014- Villányi Intézményfenntartó Társulás elnök
2015- Jelen Lét a Holnapért Egyesület elnök
2015- Szülői Munkaközösség elnöke TMG Siklós
2017- Gravírozás és Reklám szociális szövetkezet elnöke

Család bemutatása:

Viszonylag hamar, 22 évesen rákkal diagnosztizáltak, mely nagy mértékben kihatott rám és családom életére. Orvosaim azt mondták nem sok esélyem van a túlélésre, így javasolták az azonnali szerveltávolítást és a kemoterápia megkezdését. Mivel gyermeket szerettem volna, ezért én ezt elutasítottam és az akkori párommal a gyermek mellett döntöttünk. 2001-ben adtam életet gyermekemnek, aki be is nevezett erre a versenyre. :) Rákos megbetegedésem miatt sajnos az ő születésénél el kellett távolítani petefészkeimet és a méhemet is, így sajnos többet nem szülhettem. Gyermekem születése után megkezdték nálam a kemoterápiát is, egy borzalmas időszak következett az életemben. Felépülésem után nem sokkal ismertem meg életem párját, a férjemet. Neki nem volt még gyermeke, de ennek ellenére velem képzelte el a jövőjét. 2009-ben házasodtunk össze és rá egy évre fogadtuk örökbe 3 évesen második gyermekünket. Jelenleg egy boldog családban élhetem mindennapjaimat. Nagyobbik lányom idén lesz 18 éves, jövőre egyetemre megy, kedvenc időtöltése a lovaglás, ez irányban is megy továbbtanulni. Kisebbik lányom 11 éves és általános iskolába jár, imádja a zenét és a táncot. Férjem a családi vállalkozást viszi, reklámtermékeket gyárt. A sok munka ellenére kiegyensúlyozott életet élünk. Rendszeresen töltünk minőségi időt egymással. Nem nézünk tévét, olvasunk, és igyekszünk aktívan és egészségesen tölteni a napjainkat. Boldog család vagyunk!

Munka és magánélet összeegyeztetése:

Legnagyobb kihívásom a család és a munka összeegyeztetésében az a rendelkezésre álló idő beosztása. Felmértem, hogy mire kell, és mire nem kell időt szakítanom, így TV-t nem nézünk és többek között az internetet is korlátoztuk. Több helyen is helyt kell állnom a mindennapjaimban. A felelősségem nagyon nagy, közvetve vagy közvetlenül a hivatásomból kifolyólag több száz ember életére lehetek hatással. Ez természetesen kihat a kapcsolataimra is. A családom viszont az első! Tudom, hogy mikor van rám szükségük és akkor mindent a háttérbe szorítok. Gyermekeim és férjem ebbe a nyüzsgő világba csöppentek bele és mindig mellettem álltak, ahogy én is mellettük. A hétköznap estéim is sokszor munkával telnek, de mindig szakítunk időt arra, hogy minőségi időt töltsünk együtt. Sokat beszélgetünk, együtt reggelizünk, együtt vacsorázunk és hétvégén általában közös családi programokat szervezünk. Elmondhatom, hogy nem csak a család köteléke köt össze minket, hanem a barátság és az egymás iránt érzett tisztelet is. Mióta családom van édesanyám ugyan úgy, mint gyermekkoromban minden vasárnap ebédet fő és hazavárja két lányát, két vejét és 5 unokáját, ez nálunk szent és sérthetetlen. Így egész családunk minden vasárnap együtt ebédel és játszik a gyerekekkel. Nagyon szeretném ezt a családi hagyományunkat majd én is tovább vinni.

Szavazz te is az Év női példaképére Baranyában! Az „Év női példaképe” pályázattal azokat a Baranya megyei nőket, anyákat szeretnénk elismerni és bemutatni, akik a munka és a családi élet területén is példaértékűen helytállnak, hogy mások számára is inspirációként szolgáljanak. Az előzetes jelölésekből a zsűri döntése alapján 11 nő került a döntőbe, akikre március 3-ig lehet szavazni! Kedveld a számodra legszimpatikusabb jelöltek fotóját az albumban, hogy eldőljön kik lesznek a 2019-es év női példaképei Baranyában! Az első három helyezett nyereménye 50, 30 és 10 ezer forint értékű ajándékutalvány lesz, az ünnepélyes díjátadóra pedig 2019. március 10-én, az Expo Centerben megrendezett Családi napon kerül sor. Sok sikert kívánunk a résztvevőknek! A játék részleteiről ITT tájékozódhatsz.