Kató Mónika a Ki legyen az Év Női Példaképe Baranyában? pályázat egyik jelöltje

 

Foglalkozás, legnagyobb szakmai sikerek:

Keramikus vagyok és a szakmámat 2 részre osztottam:
- Késztermékek / pár db általam kiválasztott termék, amikkel szívesen foglalkozom
- Kerámiafestő foglalkozások / rendezvényekre, fesztiválokra, iskolákba, szezonális programokra, stb.
A kerámiafestéssel azt adom át, amit magam is nagyon szeretek, az alkotás örömét.
Egy óvodában így fogalmaztak: „látásérzékelés, szem fixáció, figyelem, türelem, finom- motorika, szem-kéz koordináció, eszközhasználat, vizuális észlelés, alaklátás, jellegzetes külső jegyek ábrázolása, produktív képzelet, önbizalom.” Ha ennyi mindent tudok adni a munkámmal, akkor nekem ez a legnagyobb szakmai sikerem, hogy értékes dolgot csinálok nap, mint nap és eljutottam odáig, hogy már az élmény szájról szájra megy és megkeresnek, hogy hozzájuk is menjek! Nem csak gyerekeknek!

Család bemutatása:

5 éve élünk Bólyban a párommal és a két fiammal (14,16)
Nekünk a munkám nem egy különálló dolog, hanem az életünk része. Sokszor hétvégén megyünk programokra, ahova a gyerekeim és a párom is elkísér, mert nekik is jó kikapcsolódás.
Most már nagyobbak, és ha nincs kedvük jönni, mert más tervük van a hétvégére, akkor mindenki szabad ember, önálló és megbeszéljük, hogy ki hol eszik, mikor jön haza és megoldjuk.
Az édesanyám szokott még eljönni velem, mert nagyon élvezi és jól is csinálja. ;)
A nagyobbik fiam a munkafolyamatokban is szívesen részt vesz.
A családom támogató és elfogadó a céljaimmal.

Legnagyobb kihívás a munka és család összeegyeztetésében; megoldás:

A legnagyobb kihívás, hogy talán maximalista vagyok. Ha én csinálok valamit, akkor tudom vállalni érte a felelősséget. Meg kell tanulnom a munka delegálását.
Ezekhez újabb képességek, gondolkodásmód szükséges. Így folyamatosan járok képzésekre. Ahogy én fejlődök, úgy fejlődik a vállalkozás is.
Pl.: szeretem, ha a családom egészségesen eszik, ezért én vásárolok és én főzök. Ami rengeteg időt vesz igénybe. 
Így a családban is fontos, hogy mindenkinek meghagyjam, hogy a saját feladatait elvégezze és ne vállaljam át helyettük. Így válunk mindannyian önállóvá, magabiztossá.

Szavazz az „Év női példaképére”!

Az „Év női példaképe” pályázattal a tavalyi sikerek után az idei évben ismételten azokat a Baranya megyei nőket, anyákat szeretnénk elismerni és bemutatni, akik a munka és a családi élet területén is példaértékűen helytállnak, hogy mások számára is inspirációként szolgáljanak.

Kedveld a számodra legszimpatikusabb jelöltek fotóját az albumban, hogy eldőljön ki lesz az 2020-as év női példaképe Baranyában! A jelentkezőkre 2020. február 14. és 2020. február 24. között lehet szavazni.

A legtöbb szavazatot kapó jelölt kapja a közönségdíjat és egy 50 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal díjazzák! A top 10 benyújtott pályaművet egy szakmai zsűri fogja elbírálni és 1-et fog kiválasztani közülük, aki megkapja a szakmai díjat, valamint szintén egy 50 ezer forint értékű ajándékutalványt!

A díjak átadására a március 8-i Nőnapi Bababörzén, a Lauber Dezső sportcsarnokban kerül sor.

Sok sikert kívánunk a résztvevőknek!

A jelöltekre itt tudsz szavazni! (A képet likold, az jelenti a szavazatot!)