Ünnepeljük együtt Anyát és Apát! - Szülők napja a Pécsi CsakPONT szervezésében

2020.08.17. - hétfő

A járványügyi helyzet alatt a szülőknek egyidejűleg kellett helytállniuk a munka, a háztartás, gyermekeik otthoni felügyelete / digitális oktatása és a nagyszülőkről való gondoskodás területén.

A Pécsi Család és KarrierPONT az édesanyák és édesapák erőfeszítéseit szeretné elismerni ezzel a programmal.

A hagyományosan június 1. napján ünnepelt jeles napot (Szülők napja) a vírushelyzet miatt augusztus 30-án tartják, ezzel lezárva azt a közel fél évet, amit a gyermekek az iskolák március 16-ai bezárása óta rendhagyóan szüleik felügyelete alatt töltöttek.

Ünnepeljük együtt Anyát és Apát!

2020. augusztus 30. (vasárnap) 9.00 – 11.00 és 11.00 -  13.00

(2 turnus)

Helyszín: Uránia Mozi

Program:

Köszöntő és szülői elismerő oklevelek átadása

Ingyenes filmvetítések ajándék kukoricával és üdítővel:

9.00: Álomépítők (6)

(animációs kalandfilm, családi film, 80 perc, 2020)

Jelentkezés ITT!

11.00: Sonic, a sündisznó (12)

japán-amerikai-kanadai animációs kalandfilm, 100 perc, 2019

Jelentkezés ITT!

A részvétel mindkét turnusra ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött!

 

A rendezvény az „EFOP-1.2.9-17 Nők a családban és a munkahelyen” felhívásra benyújtott „Munka ÉS Család - A nők munkaerő-piaci helyzetének javítása és Nő-Köz-Pont létrehozása Pécsett” projekt keretében valósul meg a Pécsi Család- és KarrierPONT szervezésében, mely a Pécs, Váradi Antal u. 7/2. szám alatt található irodában ingyenes tanácsadásokkal, képzésekkel és gyerektaxi szolgáltatással várja ügyfeleit.


Minden évben június 1.napja a szülők napja, az ENSZ 2012. évi határozata értelmében.

Ez az ünnep lehetőség arra, hogy értékeljük áldozatos, élethosszig tartó szeretetüket és munkájukat, amit a gyermeknevelés területén nyújtanak.

A Közgyűlés kiemelte a szülők szerepének fontosságát a családban, a gyermekek védelmében,  fejlődésében, a harmónikus légkör megteremtésében, a boldog környezet kialakításában.

Valamint felhívta a tagállamok figyelmét, hogy méltó módon ünnepeljék meg a szülőket ezen a napon, vonják be az ünneplésbe a civil társadalom tagjait, különösen a fiatalokat és gyermekeket.

A Magyar Női Unió szerint a szülők együttes áldozatvállalásának az elismerése, munkájuk egyforma megítélése, a kölcsönös tisztelet növekedésének az első számú gesztusa lehetne a Szülők napja ünneplésének elterjedése.