Születés hete a Pécsi CsakPONT szervezésében

2018.05.05. - szombat

A legszebb dolog, egyben a legnagyobb vállalás a gyermek. A hagyományos Születés hete rendezvénysorozat idén a Pécsi Család és KarrierPONT közreműködésével zajlott május 2-5. között, hiszen az iroda hétfőtől megkezdi, a főként édesanyákat, nőket célzó tevékenységét.

Az iroda munkatársai – későbbi tevékenységük előkészítéseként – leendő célcsoportjukat megszólítva olyan előadók meghívásáról gondoskodtak, akik a leendő édesanyákat az élet minden területéről ellátták praktikus információkkal.

A rendezvényen készült fotók:

További fotók a rendezvényről ITT!

A négy napos rendezvénysorozat részeként jogi és pénzügyi kérdésekre kaphattak választ a jelenlévők, de az egészséges életmód, a babagondozással összefüggő tartalmak is megjelentek a napirendben. Külön panelt szántak a szülők mentális megtámogatására, amelynek részeként az érdeklődők megismerhették a babával kapcsolatos egészségügyi vészhelyzetek elhárításának módjait, a dúlák és bábák szerepét, a pécsi és mohácsi szülészeteket.

A program sorozat az „EFOP 1.2.9-17-es számú, a „Munka ÉS Család – A nők munkaerő-piaci helyzetének javítása és Nő-Köz-Pont létrehozása Pécsett” projekt részeként valósult meg.