Ismerd meg a tipikustól eltérő munkavégzési formákat: szeptember 30-án várunk a Vasutasban!

2019.09.17. - kedd

Nem fér bele az életedbe a nyolc órás munkaidő? A családi élettel összeegyeztethető, rugalmas munkát keresel? 

A Pécsi Család és KarrierPONT szeptember 30-ai rendezvényén néhány óra alatt képbe kerülhetsz, legyen szó:

  • atipikus munkavégzésről (részmunkaidő, távmunka stb.),
  • önfoglalkoztatóvá, vállalkozóvá válásról, vagy akár
  • szociális szövetkezet alapításáról!

Az első 25 regisztrálónkat - akik időben megérkeznek a rendezvényre -  4000 forint értékű ajándékutalvánnyal lepjük meg és az előadások végén ebéddel várjuk!

A rendezvény ideje alatt ingyenes gyermekfelügyelet biztosított.

Az eseményre szeretettel várunk: REGISZTRÁCIÓ ITT!

„Atipikus munkavégzés a munka- és a magánélet egyensúlyáért”

Hol? Vasutas Művelődési Ház; Pécs, Váradi Antal utca 7/2.

Mikor? 2019. szeptember 30. (hétfő) 8:30-12.15

Előadóink:

Dr. Bankó Zoltán, PTE egyetemi docens: Az atipikus munkavégzés formáinak közérthető bemutatása a Munka törvénykönyvével összhangban

Az előadásban megismerhetitek azokat a foglalkoztatási formákat, melyek eltérnek a szokásostól, és ezáltal nagyobb teret engednek a munka és magánélet összehangolására. Megtudjuk, hogy az egyes foglalkoztatási formák milyen előnyökkel és hátrányokkal járnak, mely dolgok azok, amelyekre különösen figyelnünk kell, ha ilyen módon vállalunk munkát.

dr. Marnizi Tibor, ügyvéd, Dr. Porpáczy Ügyvédi Iroda: Szociális Szövetkezet és a tagjai közötti egyedi jogviszony

A munkajog területén kiemelkedő tapasztalatokkal bíró Dr. Porpáczy Ügyvédi Iroda ügyvédjétől hallgathatunk meg egy előadást a Szociális Szövetkezetekről. Ez a teljesen egyedi gazdasági forma számos előnnyel bír, kiemelten a helyi kisközösségek esetében. Az előadásból megtudhatjuk, melyek a Szociális Szövetkezet alapításának és a tagságnak a feltételei, illetve, hogy hogyan működik egy ilyen szervezet.

Bujdosó Krisztina, adószakértő: Vállalkozások a gyakorlatban

Bujdosó Krisztina számos év tapasztalatával rendelkezik a vállalkozások indításával kapcsolatban, illetve gyakorlati működésükhöz kapcsolódó teendőkkel. Előadásában a leggyakrabban felmerülő kérdéseket érinti, melyből megtudhatjuk mire érdemes figyelni, és mi okozhat nehézséget egy kezdő vállalkozónak.

Kiss-Márton Adrienn, HR szakember, virtuális asszisztens szakértő: Virtuális Asszisztencia, mint az önfoglalkoztatás egyik formája

Adrienn, az online irodáját 2012-ben nyitotta meg. Majd 2017-ben létrehozta a VAM (Virtuális Asszisztensek Magyarországon - VA szolgáltatást nyújtók) FB csoportot. Adrienn jelenleg is támogat virtuális asszisztensként hazai és nemzetközi vállalkozásokat. Emellett VA szakértő munkája során nagy hangsúlyt fektet a keresleti és a kínálati oldal edukálására, így előadásából sok hasznos információt tudhatunk meg a munkavállalás ezen egyedi módjáról.

 

PROGRAM:

8:30 – 10:15 SZAKMAI ELŐADÁSOK
10:15 – 10:30 KÁVÉSZÜNET
10:30 - 11:30 SZAKMAI ELŐADÁSOK
11:30 - 12:15 EBÉD

 

Az eseményre szeretettel várunk: REGISZTRÁCIÓ ITT!

A rendezvény megvalósítására az EFOP 1.2.9-17 pályázati felhívás 3.1.1.1 pontjának 1.3. alpontja keretében (Atipikus foglalkoztatási formák és rugalmas munkaszervezési módok helyben való elterjesztésének ösztönzése, elfogadottságának erősítése érdekében) és 1.5. alpontja keretében (A nők vidékfejlesztésben, térségfejlesztésben, gazdaságfejlesztésben betölthető szerepének, új ill. hagyományos ágazatokban és szakterületeken kínálkozó lehetőségeinek, megvalósított, működő jó gyakorlatok bemutatása, terjesztése nőknek és lányoknak) kerül sor.