Családi délután színes programokkal az Orfű-Kistó strandon - Tegyük láthatóvá a láthatatlan munkát!

2020.07.29. - szerda

2020. augusztus 9-én (esőnap: augusztus 23.) az Orfűi Kistó Strandon szülők és gyermekeik „megkereshetik” a standbelépő és a színes gyerekprogramok (légvár stb.) árát azzal, hogy játékos házimunka feladatokat végeznek: vasalnak, babát pelenkáznak, teregetnek, szerelnek, bevásárolnak...

Az elvégzett feladatokért „játékpénz” jár, amivel a család kifizetheti a strandbelépőt és a gyerekprogramok árát.

Ezzel tesszük láthatóvá a házimunka értékét és azt, hogy ahol családi munkamegosztás van, ott több idő jut közös élményekre, szórakozásra.

2020. augusztus 09. (vasárnap)

Orfű - Kistó Strand

14.00 - 18.00

A játékos feladatok 14.00 - 15.00 óra között végezhetők el, és amint készen vagytok, máris lehet strandolni és játszani: légvárak, kézműves foglalkozás, óriás építőkocka, óriás darts, karika dobáló...

FIGYELEM! A RÉSZVÉTEL INGYENES, DE ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT ÉS A HELYEK SZÁMA KORLÁTOZOTT!

KATTINTS IDE ÉS REGISZTRÁLJ!

A programmal a  LÁTHATATLAN MUNKA NAPJÁT ünnepeljük.

Mi az a láthatatlan munka?

Ami csak akkor látszik, ha nem csináljuk meg...

Mi számít láthatatlan munkának?

Minden olyan munka, amelyért nem kap fizetést az azt végző személy. Jellemzően ezek házi- illetve ház körüli munkák, csecsemőgondozás, gyermeknevelés, beteg, idős, vagy fogyatékos személyekről való gondoskodás, illetve a közösség érdekében végzett önkéntes munka.

Ez a munka rögtön látható és elismert munkának számít, ha nem a család egy tagja végzi, hanem felvesznek valakit az adott házimunkák elvégzésére. A láthatatlan munka hozzájárul a jövendő generációk felneveléséhez, erősíti a generációk közötti együttműködést és szolidaritást, és tehermentesíti az állami intézményrendszert.

A láthatatlan munka becsült értéke eléri a GDP legalább egyharmadát.

 

A rendezvény az „EFOP-1.2.9-17 Nők a családban és a munkahelyen” felhívásra benyújtott „Munka ÉS Család - A nők munkaerő-piaci helyzetének javítása és Nő-Köz-Pont létrehozása Pécsett” projekt keretében valósul meg a Pécsi Család- és KarrierPONT szervezésében, mely a Pécs, Váradi Antal u. 7/2. szám alatt található irodában ingyenes tanácsadásokkal, képzésekkel és gyerektaxi szolgáltatással várja ügyfeleit.