Dr. Bereczki-Barna Szilvia a Ki legyen az Év Női Példaképe Baranyában? pályázat egyik jelöltje

 

Foglalkozás, legnagyobb szakmai sikerek:

Eredeti szakmám szerint ügyvéd lennék, de az első fiam születése után nem sokkal megalapítottam a Hurcibaba klubot, ami eleinte kifejezetten a megfelelő babahordozóeszköz eredményes meglelésére fókuszált, idővel azonban a résztvevők és a tagok irányából egyre több és változatosabb programok iránt merült fel az igény, ezért 4 évvel ezelőtt megalakult a Hurcibaba Egyesület, mely az irányításom alatt végzi szerteágazó munkáját, a kisgyermekgondozáshoz, környezettudatos háztartásvezetéshez, az egészséges életmódhoz kapcsolódó előadásokat szervez, valamint különböző témájú workshopokat tart.
Az évek során felismertük, hogy a súlyos társadalmi elszigeteltség és a magány a kisgyermekkel otthon levő szülőket, nagy százalékban főleg az édesanyákat fokozottan érinti. A Hurcibaba Egyesületben  többek közt e jelenség felszámolásáért dolgozunk: az általunk biztosított babahordozó eszköz segít kimozdulni otthonról, programjaink által a szülők önbizalma nő, új kompetenciákra tesznek szert, társadalmi életet élnek, de számos esetben az az első lépés, hogy házhoz megyek az újszülött családjához és ott tanítom meg a hordozókendő használatát. Mivel ebben a műfajban viszonylag kevés az objektív mutató, a legnagyobb szakmai siker számomra az, amikor egy jól sikerült rendezvény után a részt vevő szülők és babák elégedett mosollyal az arcukon köszönnek el.

Család bemutatása:

Férjemmel 13 éve vagyunk házasok és négy gyermeket nevelünk, a nagyobbak (12,10,7) ciszterci diákok, a kisebbik (4) még óvodás. Hiszünk a nagycsalád és a több generáció megtartó erejében, úgyhogy békés közelségben élünk a nagy-és dédszülőkkel, akikkel a gyerekek is napi kapcsolatban vannak.

Legnagyobb kihívás a munka és család összeegyeztetésében; megoldás:

A legnagyobb kihívást ennek a szolgáltató munkának és a családi életnek az összeegyeztetésében az jelenti, hogy élesen elhatároljam időben e kettőt egymástól. Az információs társadalomban él az embernek egy olyan kényszerképzete, hogy mindig elérhetőnek kell lennie, ez velem is így van, ezért az utóbbi időben tudatosan beépítettem magamnak egy "nyitvatartási időt". Általában délelőtt és este dolgozom, mert a 3 iskolás gyermekünk 3 különböző sportot űz 5 különböző helyszínen, így délutánonként az anyataxi üzemmódban működöm. A másik legnagyobb harcot pedig a kórokozókkal vívjuk, hisz amikor a saját beteg gyermekemet ápolom, akkor háttérbe szorul minden egyéb tevékenység. Szerencsére a szüleim jó egészségnek örvendenek, a családi időzsonglőrködésben rájuk és a támogató szellemiségű férjemre is számíthatok. A gyakorlatban pedig egy egymásra épülő elemekből álló naptárrendszer segít eligazodni a hétköznapjai feladataim közt.

Szavazz az „Év női példaképére”!

Az „Év női példaképe” pályázattal a tavalyi sikerek után az idei évben ismételten azokat a Baranya megyei nőket, anyákat szeretnénk elismerni és bemutatni, akik a munka és a családi élet területén is példaértékűen helytállnak, hogy mások számára is inspirációként szolgáljanak.

Kedveld a számodra legszimpatikusabb jelöltek fotóját az albumban, hogy eldőljön ki lesz az 2020-as év női példaképe Baranyában! A jelentkezőkre 2020. február 14. és 2020. február 24. között lehet szavazni.

A legtöbb szavazatot kapó jelölt kapja a közönségdíjat és egy 50 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal díjazzák! A top 10 benyújtott pályaművet egy szakmai zsűri fogja elbírálni és 1-et fog kiválasztani közülük, aki megkapja a szakmai díjat, valamint szintén egy 50 ezer forint értékű ajándékutalványt!

A díjak átadására a március 8-i Nőnapi Bababörzén, a Lauber Dezső sportcsarnokban kerül sor.

Sok sikert kívánunk a résztvevőknek!

A jelöltekre itt tudsz szavazni! (A képet likold, az jelenti a szavazatot!)