Bujdosó Krisztina a Ki legyen az Év Női Példaképe Baranyában? pályázat egyik jelöltje

 

Foglalkozás, legnagyobb szakmai sikerek:

Bujdosó Krisztina vagyok, és adótanácsadóként segítem a kisvállalkozókat és a magánszemélyeket az adózás világában eligazodni. Segítő kezet online nyújtok, így helytől függetlenül könnyen hozzáfér bárki, aki úgy érzi, nem kap megfelelő tájékoztatást könyvelőjétől vagy a NAV ügyfélszolgálatán.
Gyakran találkozom azzal, hogy az emberek nem tudják, mit csinál egy adótanácsadó. Úgy gondolják, nekik „nincs szükségük ilyesmire”. Pedig mindenki, aki dolgozik és jövedelmet szerez, adózik, így vannak adóügyei is. Magánszemélyek legtöbbször ingatlan hasznosítás adózásával, vagy SZJA bevallás készítésével keresnek meg. Gondoskodom a családi kedvezmény maximális érvényesítéséről, és mielőbbi kiutalásáról. A másik szívügyem az anyavállalkozók, akikre speciális szabályok vonatkoznak, és sokkal körültekintőbben kell a számukra optimális adózást kialakítani, mint más esetben. Szakmai siker számomra minden alkalom, amikor az ügyfél boldogan és elégedetten köszöni meg a segítségem. Jó érzéssel tölti el őket a tőlem kapott tudás, aminek köszönhetően saját kezükbe tudják venni adóügyeiket, és megszűnik a kiszolgáltatottság érzése. Boldogsággal tölt el, amikor közölhetem, mennyi szja-t fog visszakapni, vagy amikor a vállalkozó az adótanácsadás eredményeként több millió forinttal kevesebb adót fog fizetni. De a siker nem csak adó-visszaigényléshez kapcsolódik. A cél, hogy minden adózó tudatosan és magabiztosan kezelje adóügyeit. A siker, amikor ehhez hozzájárulhatok.

Család bemutatása:

Férjemmel 1999-ben ismerkedtem meg, úgyhogy tavaly volt 20 éves évfordulója, hogy szeretjük egymást. Van három gyönyörű lányunk (6, 8, és 11 évesek). Azt hiszem, ez manapság nem a klasszikus családmodell, de jó lenne, ha újra azzá válna. Azt gondolom, hogy ez elhatározás kérdése, és tenni kell érte minden nap. Az elmúlt 20 év nem volt döccenőmentes, de átvészeltük a kríziseket, amitől kapcsolatunk csak erősebbé vált. Elvégeztem egy párkapcsolati tanácsadó képzést, és az ott tanultakat felhasználtam a saját életben is. Ennek hatására tudatosan törekszünk rá, hogy minden nap legyen együtt töltött minőségi idő. A másik, amit a jó családi életért teszek, az az erőszakmentes kommunikáció tanulása és gyakorlása. Jelmondatom, hogy minden probléma, kommunikációs probléma. Azaz minden probléma megfelelő kommunikációval kezelhető. Ez nagyon jó eszköz a gyerekkel szemben is. Azt mondják, hogy a gyereknek akkor jó, ha a szülők jól vannak. Ha a gyerekkel gond van, az legtöbbször a szülők kapcsolatában lévő problémára vezethető vissza. A gyerekeim jól vannak. Remélem, jó példát tudok mutatni nekik, és biztos lelki bázist tudok nyújtani számukra életem végéig. Ez a célom.

Legnagyobb kihívás a munka és család összeegyeztetésében; megoldás:

A munka és család összeegyeztetése önmagában a legnagyobb kihívás. Szeretem a családomat, és szeretem a munkámat is. Amikor ezt a kettőt rangsorolni kell, az mindig kellemetlen döntés. A kettő
összehangolása és a kellemetlen döntések elkerülése érdekében igyekszem minél tudatosabban alakítani a napjaimat. Vasárnaponként betervezem a következő hét tennivalóit, feladatait, így tisztán látom, mikor melyik szerepemnek adhatom át magam. A rendszer működésének kulcseleme, hogy mindhárom gyerekkel min. napi 10 perc kizárólagos időt töltsek, mert így feltöltődik a figyelem-tartályuk, és kevésbé hiányolnak, amikor mással foglalkozom. Emellett a mindennapi feladathalmaz menedzseléséhez az időgazdálkodás megoldási javaslatait alkalmazom: megosztok feladatokat (a konyha elpakolására napos rendszert vezettünk be, a takarítást „kiszerveztem”, és elfogadom anyukám segítség-felajánlásait), és fontossági sorrendet állítok fel. Hosszú kínlódás után jöttem rá, hogy nem akarhatok mindent, és az sem baj, ha nem lesz tökéletes, amit más csinál. A lelki béke sokkal többet ér!

Szavazz az „Év női példaképére”!

Az „Év női példaképe” pályázattal a tavalyi sikerek után az idei évben ismételten azokat a Baranya megyei nőket, anyákat szeretnénk elismerni és bemutatni, akik a munka és a családi élet területén is példaértékűen helytállnak, hogy mások számára is inspirációként szolgáljanak.

Kedveld a számodra legszimpatikusabb jelöltek fotóját az albumban, hogy eldőljön ki lesz az 2020-as év női példaképe Baranyában! A jelentkezőkre 2020. február 14. és 2020. február 24. között lehet szavazni.

A legtöbb szavazatot kapó jelölt kapja a közönségdíjat és egy 50 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal díjazzák! A top 10 benyújtott pályaművet egy szakmai zsűri fogja elbírálni és 1-et fog kiválasztani közülük, aki megkapja a szakmai díjat, valamint szintén egy 50 ezer forint értékű ajándékutalványt!

A díjak átadására a március 8-i Nőnapi Bababörzén, a Lauber Dezső sportcsarnokban kerül sor.

Sok sikert kívánunk a résztvevőknek!

A jelöltekre itt tudsz szavazni! (A képet likold, az jelenti a szavazatot!)