Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka a Ki legyen az Év Női Példaképe Baranyában? pályázat egyik jelöltje

 

Foglalkozás, legnagyobb szakmai sikerek:

Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka vagyok. Három gyermek édesanyja, feleség, háziasszony, egy gazdaság vezetője, egy hulladékmentes műhely alapítója, egy zöldhulladék átvevőhely üzemeltetője, egy odútelep fenntartója, vállalkozó, önkéntes, aktív civil, és egy örök álmodozó. Hosszú útkeresés után kezdtem bele egy családi gazdaság kialakításába, amely mostanra egy értékeket hordozó, jövőbe mutató vállalkozássá nőtte ki magát. Megalapítottam a BT Regiment Kreatív Műhelyt, ahol a saját magunk által vegyszermentesen termelt növényeket dolgozom fel a legkreatívabb módokon, hulladékmentesen. Gazdaságunkban ősmagyar gyümölcsöst, bogyós termő ültetvényt, több mint 100 különböző fajta fűszer- és gyógynövényt és számos zöldségkultúrát termesztünk és gondozunk a legnagyobb odafigyeléssel, gyermekeink aktív részvételével, ízig-vérig családi vállalásként. A gazdaság szerves részét képezi egy zöldhulladék átvevőhely, mely keretein belül biztosítjuk a környékbeli lakosok számára a zöldhulladék átvételét, komposztálását, majd igény szerint a kész komposzt visszaosztását. Családunk a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tagjaként és önkénteseként odútelepet tart fenn, melyben évről
évre egyre nagyobb területen és nagyobb eszköztárral segítjük a körülöttünk szorgoskodók életét. Tevékenységünk szilárd alapja a társadalmi felelősségvállalás. Ebben a szellemben vettem részt az Európai Hulladékcsökkentési Héten egy egész hetes újrahasznosítási programsorozattal, ebben a szellemben hoztuk létre a Lélegző Liget településfejlesztési projektet, melynek első állomásánál több mint 150 növényt és számos állatvédelmi eszközt telepítettünk Romonya közterületeire. Ebben a szellemben indítom útjára kistérségünkben a Green & Safe LIFEstyles projekt keretein belül a Tudatos Vásárlók Egyesületének szakmai irányításával a Tiszta Otthon Ökokör öthetes programsorozatát is. Számos workshopot, programot szervezek a természet- és környezetvédelem égisze alatt, Szakmai Támogató Szolgálatot hoztam létre, és közös tanulmányutakat valósítok meg szakmai fórumokra, nyitott gazdaságokba. Munkám során vállalatoknak is kínálok a fenntarthatóság felé mutató szolgáltatásokat, és az önkormányzati szférára is külön figyelmet fordítok: akár helyi programok szervezésében akár településfejlesztési projektek tervezésében és lebonyolításában is számíthatnak rám.

Család bemutatása:

BT Regiment: férjem Tamás, legidősebb gyermekem Tomika, Balázs, Bálint és jómagam.
Sok különböző habitus, színes világ, de egy igazi egység. Ami először eszembe jut Róluk - a hála mellett - az a minden tekintetben színes és izgalmas világ, amit a puszta lényükkel teremtenek. Nálunk éppúgy megfordul egy keresztes lovag, mint egy tűzoltó, nem lepődünk meg a sárkányok létezésén, és nem hoz zavarba egy gyógyító varázslat. Saját kis világunkban minden lehetséges. A hozzánk betérők néha furcsa szemmel nézik a nappaliban hangoskodó sáskákat, elképednek, mikor meglátják a vállunkon pihenő gyíkokat, vagy értetlenül állnak az ismerős hívószó előtt, mikor moszkvai őrkutyánkat a nevén szólítjuk… Gyermekeink szárnyakat adtak nekünk, mi pedig lehetőséget egymásnak, hogy szárnyalhassunk. Így, együtt találtunk önmagunkra, lettünk azok és olyanok, akik és amilyenek mindig is szerettünk volna lenni.

Legnagyobb kihívás a munka és család összeegyeztetésében; megoldás:

Férjemmel sokat dolgoztunk azon, hogy kialakítsunk egy olyan rendszert, amiben mindenki érvényesülni tud, amiben mindenki megtalálja önmagát. A közös út során talán annak az elfogadása volt a legnehezebb, amikor hátra kellett lépni, és ideiglenesen le kellett mondani a saját vágyainkról, terveinkről azért, hogy a másiké valóra válhasson. Számomra sokáig ez jelentette a legnagyobb küzdelmet, hiszen anyaként, feleségként legtöbbször nekem jutott ez a szerep. De mindig, mikor űrt vagy csalódottságot éreztem egy-egy olyan lehetőség miatt, amit vissza kellett utasítanom, a figyelmemet a családom felé fordítottam, és igyekeztem úgy átalakítani a terveimet, hogy azok megvalósíthatóak legyenek adott körülmények között is. Így tudtunk együtt és egymásból építkezni. A kezdetektől fogva a maga természetességével nőttek bele a gyerekek életvitelünkbe, és egy gyakorlott apa mellett az sem okozott problémát, ha anya egy-egy napra továbbképezte magát… Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt nehéz. De, nagyon nehéz volt. Hajnali ébredések, egy kicsi, egy kisebb és egy nagyon pici gyermek mindennapi buktatói, elvárások, megfelelések, határidők, problémák, átdolgozott éjszakák. De a lényeg talán a tartalomban rejlik: ha sikerül olyan otthont teremtenünk, ahova jó hazajönni, ahol a problémákat meg lehet oldani, ahol a kudarcokat sikerek követik, ahol kézen fogva megyünk az úton, akkor a felhők – ha nem is lesznek rózsaszínűek-, de eloszlanak, ebben biztos vagyok.

Szavazz az „Év női példaképére”!

Az „Év női példaképe” pályázattal a tavalyi sikerek után az idei évben ismételten azokat a Baranya megyei nőket, anyákat szeretnénk elismerni és bemutatni, akik a munka és a családi élet területén is példaértékűen helytállnak, hogy mások számára is inspirációként szolgáljanak.

Kedveld a számodra legszimpatikusabb jelöltek fotóját az albumban, hogy eldőljön ki lesz az 2020-as év női példaképe Baranyában! A jelentkezőkre 2020. február 14. és 2020. február 24. között lehet szavazni.

A legtöbb szavazatot kapó jelölt kapja a közönségdíjat és egy 50 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal díjazzák! A top 10 benyújtott pályaművet egy szakmai zsűri fogja elbírálni és 1-et fog kiválasztani közülük, aki megkapja a szakmai díjat, valamint szintén egy 50 ezer forint értékű ajándékutalványt!

A díjak átadására a március 8-i Nőnapi Bababörzén, a Lauber Dezső sportcsarnokban kerül sor.

Sok sikert kívánunk a résztvevőknek!

A jelöltekre itt tudsz szavazni! (A képet likold, az jelenti a szavazatot!)